Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν Lineage II και World of Warcraft;


Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα για τα ονλάιν παιχνίδια τύπου MMO, είπα πως τα μόνα του είδους που δεν θα γίνουν ποτέ δωρεάν είναι το Lineage II της NCsoft και το World of Warcraft της Blizzard. Ανοησίες.
Διαψεύστηκα κατά το 75%.
 
Πρώτον το Lineage II (ναι το official), γίνεται δωρεάν από σήμερα με την κυκλοφορία του νέου patch Goddess of Destruction, (+-2GB αναβάθμιση) με in game store και θα λειτουργεί στα πρότυπα των άλλων free online MMOs όπως τα Metin, Silkroad, κλπ. Δεν έχετε παρά να πάτε στην σελίδα του Lineage II και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κατεβάσετε το παιχνίδι με τον NCsoft Launcher. Αυτό είναι το 50% της διάψευσης.

Το υπόλοιπο 25% έχει να κάνει με το World of Warcraft. Το παιχνίδι είναι πλέον δωρεάν στην vanilla starter edition – έκδοσή του (την αρχική) και μέχρι να φτάσει ο χαρακτήρας σας level 20. Δηλαδή μπορείτε να μπείτε στο site του World of Warcraft, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να ξεκινήσετε το παιχνίδι χωρίς χρέωση. Υποθέτω πως δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσους χαρακτήρες μπορείτε να φτιάξετε, αλλά δεν θα πάνε πάνω από level 20. Για να προχωρήσετε θα πρέπει να το αγοράσετε. Και εδώ κυκλοφόρησε νέο patch, με τίτλο “Hour of Twilight”.

Φαίνεται πως η κρίση χτύπησε και τον κόσμο των ονλάιν παιχνιδιών τύπου MMOs αν και πιστεύω πως ο βασικότερος λόγος είναι οι δωρεάν σέρβερς, ειδικά στην περίπτωση του Lineage II και στην περίπτωση του World of Warcraft, η προσέλκυση νέων παικτών.

Όμως η γενικότερη άποψη που κυκλοφορεί είναι πως τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν σκοπό επί της ουσίας, δεν τελειώνουν ποτέ και εν τέλει είναι ένας φαύλος κύκλος. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

Καλή διασκέδαση και μην καείτε!!!