Πως να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα


Το άρθρο αυτό είναι παρωχημένο. Διαβάστε εδώ το επίκαιριο άρθρο για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το web design.

Π
άει καιρός που ασχολούμαι με τον τομέα των υπολογιστών, σε ένα ευρύ φάσμα θα έλεγα. Από όλα, αυτό που με εντυπωσίαζε πάντα αλλά και με δυσκόλευε, ήταν η κατασκευή ιστοσελίδων.

Δεν ήταν ποτέ εύκολο. Όσες προσπάθειες και να έκανα να μάθω να φτιάχνω ιστοσελίδες, έστω και τις πιο απλές, σκέτη αποτυχία. Γιατί τα προγράμματα που υπήρχαν ήταν καθαρά επαγγελματικά και έπρεπε να τα σπουδάσεις για να τα χειριστείς.
Μέχρι που πριν από 4 χρόνια περίπου, ανακάλυψα μετά από πάρα πολύ ψάξιμο - πιστέψτε με - το πρόγραμμα που κάνει τα πάντα.
Το πολυβραβευμένο Blue Voda είναι εκπληκτικά καλοσχεδιασμένο που όμοιό του δύσκολα βρίσκεις. Κάνει τα πράγματα, γρήγορα και απλά με τη μέθοδο του “Drag and Drop” που σημαίνει “Σύρω και εναποθέτω”. Φανταστείτε πως έχετε σε ένα τραπέζι απλωμένες φωτογραφίες και κείμενα. Τα στήνετε φτιάχνοντας ένα κολάζ μεταφέροντας τα όπου θέλετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Περιττό να αναφέρω πως όταν το ανοίξετε, θα σας φανεί τρομερά οικείο, γιατί μοιάζει εκπληκτικά με το Microsoft Word Office©. Συνειδητή επιλογή της κατασκευάστριας εταιρίας.
Αν δεν έχετε ήδη ιστοσελίδα, το Blue Voda θα το λατρέψετε. Είναι ίσως το ευκολότερο και φιλικότερο πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων που κυκλοφορεί στην αγορά. Το καλύτερο βέβαια είναι, πως είναι δωρεάν!!!
Μπορείτε σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσετε εκπληκτικές ιστοσελίδες που κανονικά θα κόστιζαν αν όχι χιλιάδες αλλά σίγουρα εκατοντάδες ευρώ για να κατασκευαστούν από επαγγελματίες.
Αν είστε αρχάριοι και δυσκολευτείτε, η τεχνική υποστήριξη, δεν απέχει περισσότερο από ένα κλικ, η ανταπόκριση βοήθειας άμεση και τα newsletters για τα νέα του διαδικτύου θα γεμίζουν τα εισερχόμενα σας.
Συμπεριλαμβάνει βίντεο βήμα προς βήμα με οδηγίες από τα πιο εύκολα έως τα πιο δύσκολα. Πως να διαχειριστείτε τόσο το πρόγραμμα όσο και την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Στη διάθεσή σας θα έχετε επίσης εκατοντάδες προσχέδια (templates) για να ξεκινήσετε.

Είτε είστε επαγγελματίας είτε αρχάριος θα εκπλαγείτε. Εγγυημένα. Δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε από μόνοι σας.

Θυμηθείτε πως για να κατασκευάσετε μία ιστοσελίδα χρειάζεστε:
1.       Ένα αξιόπιστο και φιλικό πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων
2.       Χώρο φιλοξενίας της ιστοσελίδας
3.       Μία ιδέα για ιστοσελίδα

Τα δύο πρώτα υπάρχουν. Το τρίτο το αφήνω σε εσάς. Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.